tisdag 8 september 2009

Innanför eller utanför?

Igår kväll (på en bokafton ej ordnad av Katharina) mötte jag en dam som sa: - Å, jobbar du på Katharinastiftelsen? Där är alltid så fullt så där kommer man aldrig in!
Det är naturligtvis inte sant, eftersom det ju just den kvällen hon menade var ovanligt många som faktiskt befann sig därinne...
Antalet besökare varierar starkt. Olika talare är olika kända och samtalsämnena berör ibland många, ibland färre. Detta säger dock inget om hur givande kvällen/eftermiddagen blir.
På programkvällarna öppnas dörrarna en timme i förväg, alltså kl 18, och då kan man ta sig en kopp kaffe i cafeterian medan man väntar på att evenemanget ska börja.
Det djupt tragiska är, att det inte gååååår att servera kaffe de kvällar det är sprängfullt.
Så varför inte ta en kopp kaffe hemma, eller runt hörnet, för säkerhets skull, och betrakta 18-kaffet som en eventuell påtår.
Det kan ju också vara så att missuppfattningar om publikanstormningen har uppstått hos förbipasserande som ser kilometerlånga köer i kvarteret och folk som till och med övernattar i sovsäck uppe på Valhallavägen. Jag har alltid trott att det då handlat om en artistgala på Stadion, men det kanske är jag som inte förstått att det är vår Måndagsklubb som drar...
Vårt alternativ är förstås att ordna så ointressanta program att alla platser alltid är lediga. Då kan jag säga på en gång, att det alternativet har vi inte gått in för den här hösten. Välkommen!

Inga kommentarer: